Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ibišević: U Belgiji će biti teško, ali najvažnije je da se dokopamo Evropskog prvenstva

Preuzmite sliku

Jasno nam je koliko bitnu utakmicu igramo u četvrtak i koliko će duel sa Belgijom biti težak. Ipak, manje-više spremni smo za meč uz određene detalje i sitnice, istakao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Vedad Ibišević, napadač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon jutrošnje analize igre Belgije, Ibišević ističe kako „znamo šta nas očekuje“.

U susretu sa Belgijom nemamo šta izgubiti, a puno toga možemo dobiti. Vjerujem da ćemo dobiti važan bod ili bodove u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo“, kazao je Ibišević.

  • vedo-ibisevic002-20150901
  • Na pitanje očekuje li da BiH direktno može otići na EURO ili će se boriti za baraž, novi fudbaler belinske Herte je odgovorio:

    Na baraž ne treba gledati kao na negativnu stvar i da bi to bio neuspjeh. Naprotiv, nakon što smo zabrljali na startu kvalifikacija to bi bilo super jer bi imali dodatnu slamku spasa za odlazak na šampionat u Francusku. Dakle, najbitnije je da se dokopamo Evropskog prvenstva“, poručio je Ibišević, koji kao i uvijek sa velikom željom, žarom radi i na treninzima reprezentacije BiH u Belgiji.

    Tvrdi da je dugo pregovarao sa Hertom da bi transfer bio u potpunosti realiziran prošlog vikenda.

    Imao sam nekoliko zanimljivih ponuda. Međutim, po svaku cijenu želio sam ostati u Bundesligi. Prezadovoljan sam zbog novog kluba u kojem su me primili na odličan način“, naglasio je Ibišević, dodavši:

    Ambicije Herte su sredina tabele, ali nije isključeno da se uz malo sreće borimo i za Evropu. Isto tako, ne smijemo se opustiti ni malo, jer sve ekipe u Bundesligi su jake. Ne smijemo doći u situaciju da se borimo za opstanak. Lično, očekujem da opravdam očekivanja ljudi u Herti koji su me duži period željeli u ekipi i bili uporni na realizaciji transfera. Imam dobar osjećaj da ću sa Hertom napraviti dobar posao“, zaključio je Ibišević u razgovoru za Anadolu Agency.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje