Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Navijači Juventusa očekuju večerašnji susret s Dinamom (FOTO)

Preuzmite sliku

Unatoč pojačanim mjerama sigurnosti, u centru Zagreba u kasnim popodnevnim satima moguće je bilo naići na nekoliko prepoznatljivih manjih grupa navijača italijanskog Juventusa koji su svom klubu došli pružiti podršku na utakmici Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama, javlja Anadolu Agency (AA). 

Skupine najglasnijih navijača Juventusa smjestile su se na terasi Gradske kafane na glavnom zagrebačkom trgu. Uz glasno pjevanje i navijačke šalove, mogu se razaznati i nihova očekivanja. Svi su uvjereni u pobjedu Juventusa. U Zagreb su doputovali iz Torina, Napulja, ali i drugih dijelova Italije.

Na rasprodanim tribinama se očekuje oko 2.000 navijača ovog talijanskog kluba.

Habeeb i Adel su francuski turisti iz Marseilla u posjeti Zagrebu koji će večeras pratiti utakmicu Juventusa i Dinama. Obojica u šetnji gradskim trgom kažu kako navijaju za Dinamo i očekuju kako će upravo domaći klub pobijediti.

Nekoliko policijskih kombija sa pripadnicima interventne policije razmješteno je po širem centru grada zbog opasnosti od sukoba sa domaćim navijačima Dinama, Bad Blue Boysima, no do toga, nije došlo nekoliko sati uoči utakmice.

Utakmica počinje večeras u 20.45 sati, a veći interes navijača za ovu utakmicu, s obzirom na rasprodan stadion na Maksimiru, već dugo nije zabilježen. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,