Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Henry i Carragher šokirali se kad su saznali ko je igrač utakmice Real – City: “Ma dajte”

Preuzmite sliku

Prema izboru UEFA-e igračem utakmice između Real Madrida i Manchester Cityja (1:1) u polufinalu Lige prvaka proglašen je Kevin de Bruyne.

Belgijski ofenzivac bio je strijelac krasnog pogotka za izjednačenje u 67. minuti nakon što je Vinicius Junior doveo Real u vodstvo u 36. minuti.

Odluka UEFA-e iznenadila je bivše nogometaše, a danas stručne komentator CBS-a, Jamieja Carraghera, Micaha Richardsa i Thierryja Henryja.

Richards je za igrača utakmice izabrao Viniciusa, Carragher Viniciusa ili Camavingu, a Henry se složio da mogu biti obojica.

“Vinicius je igrao na svojoj poziciji, a svi znamo šta može napraviti. No Camavinga nije lijevi bek, a sada na tom mjestu igra dva mjeseca. Ulazi u sredinu, razigrava, sudjeluje u obrani i djeluje moćno. No Vinicius će biti na naslovnicama”, rekao je Henry o svom izboru.

Kada je voditeljica rekla da je De Bruyne dobio službeno priznanje, Carragher je bio u čudu.

Henry je izjavio: “Tu je razlika između bivših igrača i onih za koje ne znam ko su koji su glasali.”

Carragher i Richards su se nasmijali nakon Henryjeve izjave, koji je potom dodao: “Istina je, to uopšte nije ista stvar. Volim Kevina, zabio je fantastičan gol. Kažete da Vinicius nije igrač utakmice? Ma dajte.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje