Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

HEEZ Transport postao generalni sponzor nogometnih liga Tuzlanskog kantona

Preuzmite sliku

U prostorijama Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona, danas je potpisan sponzorski ugovor između Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona i kompanije HEEZ Transport.

Na ovaj način Savez je po prvi put dobio generalnog sponzora čiji je cilj u naredne četiri godine unaprijediti kvalitet kantonalnih liga. Tim povodom u prostorijama NSTK je danas održana konferencija za medije na kojoj je i zvanično potpisan sponzorski ugovor.

“Značajno je da se kompletno takmičenje Saveza digne na jedan veći nivo. Ima tu i finansijske satisfakcije koja će biti usmjerena ka klubovima da bi se podigao nivo kvaliteta i da bi se klubovi oslobodili tereta koji imaju kada govorimo o finansijskim aspektima. Nadam se da će to doprinijeti još kvalitetnijem razvoju, kvalitetnijim utakmicama i radu naših članica. Zadovoljni smo što su došla ta vremena da kantonalne lige budu interesantne nekome, da neko pokaže interes da ulaže u to i nadam se da će naredni ugovori biti sve bolji i bolji”, istakao je Elmir Šećerbegović, predsjednik NSTK, na današnjoj konferenciji za medije.

Heez Transport je postao generalni sponzor putem javnog poziva. Sve kompanije koje su bile zainteresovane mogle su se prijaviti, a u konačnici najbolju ponudu je imala upravo firma čiji je vlasnik gospodin Azmir Husić, član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovime. Prethodnih godina gospodin Husić je uložio velika financijska sredstva u razvoj sportskih kolektiva na području Tuzlanskog kantona, a sad žele pristupiti sistemskom rješavanju problema u sportu. Iz ove kompanije ističu kako žele kantonalna takmičenja podići na još jedan veći nivo.

“Kompanija HEEZ je dosta pomogla klubovima koji se takmiče u nižem rangu takmičenja samo dosad se o tome nije toliko govorilo u javnosti. Generalni smo sponzor FK Tuzla City koji je u najvećem rangu bh. takmičenja Premijer ligi. Generalni smo sponzor i Gradini iz Srebrenika koji se takmiči u 1. ligi Federacije BiH, a također smo generalni sponzor Futsal klubu Salines Tuzla City. Samim potpisivanjem ovog ugovora želimo da pomognemo svim klubovima sa Tuzlanskog kantona koji se takmiče u 1. i 2. kantonalnoj ligi”, rekao je Almir Husić tehnički direktor “HEEZ Transport”.

Rukovodstvo Nogometnog saveza TK je zadovoljno potpisanim ugovorom i raduju se saradnji sa novim generalnim sponzorom. Cilj je u naredne 4 godine doprinijeti razvoju kantonalnih liga i privući što više sponzora kako bi omogućili svim kantonalnim klubovima što bolje uslove za igru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje