Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Harry Kane se konačno skrasio u vili u Munchenu, platio ogromnu cifru za boravak u hotelu

Preuzmite sliku

Harry Kane (30) sredinom augusta napustio je Tottenham i u transferu vrijednom 95 miliona eura prešao u Bayern. Čovjek koji je u 16 utakmica ove sezone za Bayern zabio čak 21 gol i dodao sedam asistencija, do sada je živio u jednom luksuznom hotelu u prijestolnici Bavarske.

Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski u Münchenu, izgrađen 1958. godine, bio je dom Kaneovih. Fantastični napadač koristio je usluge privatnog batlera, uživao je u dizajnerskom namještaju, imao je na raspolaganju nekoliko kupaonica, šest televizora… Od dolaska u Njemačku, Kane je na hotelski smještaj potrošio 1.2 miliona eura. No, Athletic piše kako je Englez pronašao stalni dom u koji će useliti u decembru.

Riječ je o vili koja je vlasništvo bivše zvijezde Bayerna, čije ime Athletic nije objavio. Bayern je Englezu omogućio privatnog šofera, dok njegova porodica ima poseban smještaj na stadionu Allianz Arena kad god se pojave u gradu.

Njegov otac i brat, koji mu je ujedno i menadžer, stalno su u Münchenu, dok mu supruga i četvero djece dolaze jednom mjesečno u Bavarsku. Trajno će se preseliti u vilu kad Kane službeno preuzme ključeve vile.

Prema Capologyju, stranici s neslužbenim platama fudbalera, Kane u Bayernu sedmično zarađuje 480 hiljada eura, odnosno 25 miliona eura po sezoni. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,