Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hadžibegić: Tahirović je išao na magnetnu rezonancu, Džeko je zdrav ali umoran

Preuzmite sliku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se u Zenici priprema za naredne utakmice sa Portugalom i Luksemburgom, a medijima se danas obratio selektor, Faruk Hadžibegić.

Edin Džeko se danas priključio Zmajevima u Zenici, a trening je propustio Benjamin Tahirović.

“Njegov dolazak je kompletirao grupu. Veliko zadovoljstvo je da je sa nama. Ponosni smo na ono što je napravio ove godine. Drago mi je da je zdrav, umoran jeste, ali vidjet ćemo njegovo fizičko stanje poslije puta.

Benjamin je išao na magnetnu rezonancu, čekamo analizu doktora. Danas nije trenirao, uradit ćemo sve da bi ga mogli koristiti za mečeve.”

O meču sa Portugalom kaže:

“Tri standardna igrača su nam povrijeđena. Portugal je jedan od favorita, selekcija koja pravi dobre rezultate. Mi smo mlada selekcija koja se ne boji nikoga. Pokušat ćemo napraviti sve što se može napraviti.

Cilj je da budemo među prve dvije ekipe u novembru. Očekujemo tešku utakmicu. Problem je u ritmu, jer su nam neki igrači prvenstvo završili u maju. Ali to je sastavni dio posla. Zadovoljan sam atmosferom. Motivacije je igrati u Portugalu pred 70 hiljada gledalaca.”

“Bio sam ogorčen poslije poraza protiv Slovačke. Svjesni su svi da oscilacije ne želimo ponavljati. Učinit ćemo da sve bude bolje. Imamo kapacitet da napravimo nešto. Moja želja je da igrače stavim u uslove koje imaju u klubovima.”

Zmajevi u subotu gostuju Portugali, a tri dana poslije dočekuju Luksemburg.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje