Petak, 10. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golovima Veselinovića i Zeca Sloboda pobijedila Zvijezdu iz Gradačca rezultatom 2:0 (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su na stadionu Tušanj pred oko stotinjak gledalaca u prijateljskoj utakmici pobijedili Zvijezdu iz Gradačca rezultatom 2:0 (1:0).

Fudbalski ugođaj na samom početku meča pokvarila je jaka kiša i blatnjav teren koji je fudbalerima obje ekipe onemogućio nešto kreativniju i lepršaviju igru.

Šef struke Crveno-crnih Husref Musemić od prve minute na teren je posalo sljedeći sastav: Pirić, Efendić, Lazevski, Merzić, Džidić, Stjepanović, Ordagić, Mehidić, Veselinović, Karić, Krpić.

Više od igre naspram ekipe Zvijezde koju sa klupe predvodi Darko Vojvodić pružili su fudbaleri Slobode i na kraju zasluženo ostvarili pobjedu od 2:0.

Prvu priliku da dođe do prednosti Sloboda je imala u 30. minuti preko Damira Mehdića koji je nakon dosuđenog penala sa bijele tačke promašio gol Zvijezde.

Sloboda je ipak do odlaska na odmor preko Mladena Veselinovića u 40. minuti povela sa 1:0.

Početkom drugog poluvremena Musemić pruža šansu i ostalim fudbalerima pa su sa klupe ulazili: Kostić, Mehmedagić, Govedarica, Zec, Grahovac, Todorović, Zeba, Hadžić, Škahić i Fatić.

Upravo je Asim Zec pogotkom u 68. minuti susreta postavio konačan rezultat utakmice od 2:0. Malobrojni gledaoci pogodak Zeca nagradili su aplauzom.

Južnokorejanac Kyul Sung Kim iako je bio na klupi nije ulazio u igru te će prema svemu sudeći morati potražiti neku novu sredinu jer nije zadovoljio Husrefa Musemića i njegove saradnike.

Sloboda prvu utakmicu u okviru nove sezone BH Telecom Premijer lige BiH igra za sedam dana protiv Olimpica na Tušnju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje