Srijeda, 26. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Francuska teškom mukom do pobjede protiv Austrije, odlučio autogol

Preuzmite sliku

Jedan od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, ekipa Francuske poprilično se namučila u prvoj utakmici protiv Austrije (1:0).

Francuzi su došli do očekivana tri boda, ali mnogo teže od očekivanog. Krenuli su silovito, ali su Austrijanci uspješno odbijali nalete “Trikolora”.

Kylian Mbappe i društvo nisu mogli pronaći put do mreže austrijskog gola, ali zato jeste Maximilian Wober koji je u 38. minuti nespretno reagovao i postigao autogol.

  • Na prvu pravu priliku u drugom poluvremenu čekali smo do 56. minute. Mbappe je izbio “oči u oči” s austrijskim golmanom, namjestio se i onda obrukao, promašivši nešto što inače s lakoćom posprema u mrežu.

    Deset minuta kasnije Francuzi su imali novu šansu. Mbappe i Theo Hernandez su kombinovali po lijevoj strani, a onda je brzonogi bek Francuske ubacio loptu pred gol, ali je na nju zakasnio Antoine Griezmann.

  • Tako su Francuzi, umjesto da davno riješe pitanje pobjednika, na kraju strepili za pobjedu.

    Podsjetimo, ranije je u ovoj grupi Nizozemska poslije preokreta pobijedila Poljsku (2:1). Naredni rival Francuske je Nizozemska, dok će Austrija u drugom kolu igrati protiv Poljske.

     

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,