Četvrtak, 27. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda ima problem nedostatka mjesta za treniranje, prostor Kampusa idealno rješenje

Preuzmite sliku

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar za kulturu, sport i mlade TK Damir Gazdić primili su članove Odbora za upravljanje Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla Kemala Papračanina i Amara Kovačevića.

Bila je to prilika za razgovor i čestitke za dobijanje licence za takmičenje u Premijer ligi za sezonu 2024/2025., te prezentaciju stanja u Klubu.

“Najveći problem je nedostatak mjesta za treniranje”, kazao je Papračanin napominjući da bi najbolje rješenje bio prostor Kampusa ali je to trenutno nemoguće realizovati bez dodatnih finansijskih sredstava i zbog nedostatka infrastrukture.

  • “Uradićemo sve da se osposobi mjesto za treniranje kluba”, kazao je ovom prilikom premijer Halilagić te pozvao Upravu da sarađuje sa resornim ministarstvom kako bi FK Sloboda mogao nesmetano funkcionisati.

    Naglasivši da je Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK servis svim građanima ministar Gazdić je ukazao i na potrebu da se inovira legislativa u sportu kako bi sistem organizacije sporta bolje funkcionisao i bio prilagođen savremenim potrebama i sportista i klubova.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,