Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FIFA suspendovala predsjednika nogometnog saveza Španije nakon skandaloznog čina

Preuzmite sliku

Krovna svjetska nogometna organizacija predsjednika Španskog nogometnog saveza Luisa Rubialesa udaljila je s dužnosti na 90 dana.

Španska nogometašica Jennifer Hermoso (33) kaže da je nju Španski nogometni savez (RFEF) “kontinuirano pritiskao” da izađe u javnost s izjavama koje bi opravdale poljubac u usta koji joj je protivno njenoj volji dao predsjednik saveza Luis Rubiales (46), a on istovremeno tvrdi da je poljubac na Svjetskom prvenstvu bio usaglašen i da ga je Hermoso obgrlila rukama i podizala u zrak.

“Bila sam pod kontinuiranim pritiskom kako bih izašla s nekom izjavom koja bi opravdala njegov čin. I ne samo to, na razne načine i preko raznih osoba, RFEF je pritiskao moju porodicu, prijatelje i saigračice da posvjedočim ono što nije imalo nikakve veze s mojim viđenjem događaja”, napisala je Hermoso preko Twittera.

“Reprezentacija, prvak svijeta, nije zaslužila takvu manipulatorsku i neprijateljsku kulturu koja želi kontrolisati”, dodala je.

O svemu se oglasila i FIFA. Krovna svjetska nogometna organizacija šefa saveza suspendovala je na tri mjeseca. U petak su 23 nogometašice, koje su prije sedmicu dana osvojile Svjetsko prvenstvo finalnom pobjedom od 1-0 nad Engleskom, preko sindikata poručile da se neće vratiti u reprezentaciju dok je ondje Rubiales. Traže odlazak i drugih dužnosnika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,