Srijeda, 26. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

EURO 2024: Turska blagi favorit, Portugalci i Česi najavljuju golove

Preuzmite sliku

Danas se igraju posljednje dvije utakmice prvog kola Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Sastaju se Turska – Gruzija i Portugal – Češka.

Turska je na Euro stigla nakon što je završila prva u grupi sa Hrvatskom, Velsom, Armenijom i Latvijom.

Turci iza sebe imaju niz od pet utakmica bez pobjede, a na posljednjih deset mečeva imaju tri pobjede, četiri poraza i tri remija.

U prosjeku na utakmicama Turske pada 3,1 golova.

Gruzija je u baražu savladala Luksemburg i Grčku i izborila plasman na Euro. Na posljednjih deset utakmica imaju pet pobjeda, jedan remi i četiri poraza. Na susretima Gruzije i prosjeku pada 4.0 golova. U dosadašnjih pet međusobnih duela, Turska ima tri pobjede, Gruzija jednu, a jedan meč završen je remijem.

Portugal je jedan od favorita za osvajanje Eura, a do plasmana na prvenstvo došli su preko grupe u kojoj je bila i naša reprezentacija BiH. Portugalci su na posljednjih deset utakmica ostvarili osam pobjeda i imali su dva poraza. Prosjek golova na njihovih pomenutih deset utakmica je 4.4.

Češka je u kvalifikacijama bila druga u grupi sa Albanijom, Poljskom, Moldavijom i Farskim Otocima. U posljednjih deset mečeva imaju šest pobjeda, tri remija i jedan poraz. U prosjeku smo na utakmicama Češke vidjeli 3.0 gola. Portugal i Češka su se sastali pet puta, četiri pobjede ima Portugal, a Česi jednu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje