Utorak, 18. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Euro 2024: Danas pratimo tri utakmice, među kojima je i susret Španije i Hrvatske

Preuzmite sliku

Drugog dana Europskog fudbalskog prvenstva u Njemačkoj snage će odmjeriti Mađarska i Švicarska, Španija i Hrvatska te Italija i Albanija.

Prva današnja utakmica, ujedno i drugi susret grupe “A”, na rasporedu je u 15 sati, gdje će na stadionu Koln u istoimenom gradu snage odmjeriti selekcije Mađarske i Švicarske.

U 18 sati na rasporedu je okršaj Španije i Hrvatske, koji će biti odigran na Olimpijskom stadionu u Berlinu. U posljednjoj današnjoj utakmici, koja je na rasporedu u 21 sat, na stadionu Signal Iduna Park u Dortmundu će aktuelni prvak Europe Italija igrati protiv Albanije.

Utakmica između Španije i Hrvatske će zasigurno biti najinteresantnija za ljubitelje nogometa sa prostora Balkana.

”Mi smo u najtežoj skupini, i to svi znaju. Dobar početak je ključan. Sjećate se Svjetskog prvenstva u Kataru kada smo prvo igrali s Marokom? Taj bod je kasnije bio vrlo važan. Ne ciljamo na remi: želimo pokazati sve od sebe i pobijediti, ne bojimo se nikoga. Bit će teško i zahtjevno, ali vjerujem u našu momčad”, riječi su Zlatka Dalića, trenera reprezetnacije Hrvatske.

Na stranici UEFA -e objavljen je i put obje reprezentacije ka ovom prvenstvu u kojem su objedinjeni najsjajniji momenti. Također, objavljene su i predikcije sportskih stručnjaka vezano za ovaj susret.

”Hrvatska je na EURO 2024. krenula nakon ohrabrujuće prijateljske pobjede protiv Portugala, a iako se ne zanose, Dalićeva momčad je igrala dobro te će vjeru (i sličnu početnu postavu) unijeti u svoju prvu utakmicu u Berlinu. Igrači su mi rekli da žele performanse jednake onima protiv Španjolske u finalu Lige nacija prošle godine, što sugerira da ne bi bili nezadovoljni remijem. Presudni će biti samopouzdanje, smirenost i kontrola lopte”, riječi su Elvira Islamovića. 

Prva utakmica grupe “A” odigrana je sinoć između domaćina Njemačke i Škotske, čime je otvoreno 17. Europsko prvenstvo u fudbalu.

 

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje