Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Engleska nogometna zvijezda se okušala u drugom sportu: “Majstore, drži se ti fudbala”

Preuzmite sliku

Jesse Lingard (30) bio je jedan od najvećih talenata engleskog fudbala, a sada je bez kluba. Dok traži novi tim odlučio je da se oproba ni manje ni više nego u golfu.

Pojavio se snimak njegovog pokušaja igranja golfa i to ne izgleda ni malo dobro. Navijači su odmah počeli da mu pišu “da se drži fudbala i da zaboravi na golf.”
Na kratkom snimku može da se vidi da Lingard nema previše talenta za ovaj sport. Trudio se da udari lopticu, nije mu išlo pretjerano dobro. Ako ništa drugo bar je pokušao…

Očigledno je da mu golf nije jača strana. On je prošao kroz školu Mnchester Uniteda i za taj klub je debitovao u novembru 2011. godine. Poslije toga je više bio na pozajmicama, a onda je potpisao za Nottinghem Forest. Ni tamo se nije snašao, pošto sa njim nije produžen ugovor. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 32 meča i nije bio u sastavu još od 2021. godine.

Kako prenosi Mondo.rs da stvari budu gore za njega nedavno je dobio zabranu upravljanja motornim vozilima. Njegov auto Rang Rover usnimljen je kako se kreće brzinom većom od dozvoljene. Jesse nije bio za volanom tada, ali nije odgovorio na pismo suda na vrijeme i zbog toga je kažnjen sa 900 dolara i zabranom od šest mjeseci. Njegov advokat tvrdi da je greška bila do pošte i da mu je pismo stiglo u Manchester, a da je on u tom momentu bio u Nottinghemu.

“Moj klijent nije bio za volanom kada je načinjen prekršaj”, rekao je advokat Frenk Rodžers i dodao da njegov klijent neće davati izjave tim povodom jer je trenutno fokusiran na pregovore sa nekoliko klubova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,