Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Elvedin Begić: “Naši reprezentativci nisu htjeli publikovati pomoć koju su pružali” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno se nalazi u St. Luisu gdje odrađuje drugi dio priprema pred odlazak u Brazil. Prvu prijateljsku utakmicu Zmajevi će odigrati u subotu, a za protivnika će imati selekciju Obale Bjelokosti.

  • DSC01511
  • Zadovoljni smo uslovima u Americi i za sada sve protiče u najboljem redu. Čekaju nas dvije pripremne utakmice, nešto više od 15-tak dana prije prvog našeg zvaničnog susreta na Mundijalu. Imamo puno povjerenje u igrače i stručni štab, a nadamo se da će naš tim biti uspješan na američkoj turneji i da će ovo biti odličan uvod za nastup u Brazilu. Ono što je važno istaći jeste veoma dobra atmosfera, momci ispunjavaju sve svoje obaveze, tako da s optimizmom i nadom iščekujemo utakmice u našoj grupi.“ – kazao je Darko Ljubojević, potpredsjednik NS/SF BiH.

    Prirodna katastrofa koja je pogodila našu zemlju ostavila je dubok trag na igračima koji su se svakog trenutka suosjećali sa ugroženim građanima širom BiH. Fudbalski savez skupa sa reprezentativcima aktivno je učestvovao u nizu humanitarnih akcija koje su pokrenute.

    Zahvalan sam našim igračima na pomoći koju su pružili, međutim oni to nisu htjeli da publikuju. Sve što su dali i pomogli oni su željeli da ostane među njima” rekao je predsjednik NS/FS BiH Elvedin Begić.

    Razgovor sa predsjednikom NS/FS BiH Elvedinom Begićem o pripremama reprezentacije i odlasku na Svjetsko prvenstvo možete pogledati u video zapisu.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje