Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Eldar Mehmedović se emotivno oprostio od Slobode: Svaki rastanak je težak, u klubu sam proveo 15 godina

Preuzmite sliku

Eldar Mehmedović se biranim riječima oprostio od crveno-crnih. 

Na Gradskom stadionu Tušanj, prvotimci Slobode počeli su sa pripremama za nadolazeću sezonu. Među 27 igrača koji će se u narednom periodu pokušati nametnuti stručnom štabu neće biti miljenika navijača Eldara Mehmedovića.

Mehmedović se u emotivnoj objavi prisjetio samih početaka i 15 punih godina igranja u crveno-crnom dresu:

“Danas je dan kada se opraštam od svog kluba, svoje Slobode. U klubu sam proveo 15 godina, toliko da od kako znam za sebe znam i za Slobodu i nosit ću je sa sobom u mislima i srcu gdje god me život i fudbal odveo. Hvala svakom treneru sa kojim sam radio od 2008. godine, kada sam kročio na prvi trening, hvala svim ljudima koji su činili i čine školu fudbala i FK Slobodu, koji su me učili, usmjeravali, a i vjerovali sve ove godine u mene i bili mi vjetar u leđa. Zahvalan sam na tome što sam relativno rano dobio priliku zaigrati za prvi tim i što sam imao priliku biti dio sjajne momčadi. Svojim saigračima i prijateljima, cijelom stručnom timu, i svojoj Slobodi želim svu sreću i što brži povratak među “najbolje”. Svaki je rastanak težak, pa tako i ovaj, međutim jedno je sigurno Sloboda će uvijek biti dio mene i njeni uspjesi su i moji uspjesi. Hvala Vam za sve ove godine.” navodi Mehmedović.

Iako je bio na radaru brojnih klubova još uvijek nije poznato gdje će talentovani fudbaler nastaviti karijeru, ali je sigurno da to neće biti u Rudarskoj 2. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje