Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko: Probali smo sve ali očigledno nije bilo dovoljno

Preuzmite sliku

Večeras su odigrane utakmice šestog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2024.

Island je u Reykjaviku pobijedio BiH rezultatom 1:0, a naš tim je četiri kola prije kraja praktično ostao bez šansi za direktan plasman.

Svoj komentar susreta dao je i kapiten Edin Džeko:

“Na kraju smo se otvorili puno više i rizikovali i iz toga primili gol što nas na kraju ostavlja bez bodova iako smo zaslužili sva tri, do gola nas nisu ugrozili, nažalost nismo uspjeli postići gol, a ako ne postigneš gol kazna stigne, nažalost.” navodi Džeko, te dodaje:

“Imamo dosta igrača iz mlade reprezentacije, ovo im je drugi ciklus, dolazi njihovo vrijeme da prave razilku na terenu. Falio nam je zadnji pas. Kad je Mire (Pjanić, op.a.) ušao to je bilo dosta brže i bili smo opasniji po gol u odnosu na prvo poluvrijeme, ali kada izgubiš, gleda se sve negativno. Idemo dalje. Ovo nam je bila zadnja šansa u kvalifikacijama, imamo četiri utakmice da se pripremimo za ono što slijedi”, zaključuje kapiten bh. tima.

Portugal je lider u grupi sa maksimalnih 18 bodova, slijedi Slovačka sa 13, a Luksemburg ima 10. BiH i Island su osvojili po šest bodova, dok je Lihtenštajn zadnji bez bodova.

Prva dva tima iz grupe direktno idu na EURO.

Dueli naredna dva kola igraju se u oktobru ove godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,