Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko uputio kritiku zbog nemogućih uslova za igru: Tereni moraju biti bolji

Preuzmite sliku

Nogometaši Fenerbahčea savladali su kao gosti ekipu Rizespora rezultatom 3:1, a u listu strijelaca upisao se i naš Edin Džeko koji je kreirao preokret u nastavku, te je nakon susreta govorio o teškim uslovima u kojima se igralo.

Bio je to 18. pogodak Dijamanta koji se učvrstio na vrhu liste strijelaca, a pobjeda Fenerbahčea je od vitalne važnosti u borbi za titulu, uprkos gotovo nemogućim uslovima za igru koji su vladali na terenu zbog obilnih padavnina.

“Mislim da nismo shvatili šta se dešava u prvom poluvremenu. Nismo mogli shvatiti da se nogomet ne može igrati na ovom terenu. Teren je bio jako mokar, pun vode. Zato smo primili gol. Prvo poluvrijeme je bilo teško”, kazao je Džeko, koji je otkrio kako je Fener promijenio taktiku u nastavku:

“U drugom poluvremenu smo shvatili da moramo igrati drugačije. Igrali smo na duge lopte. Nije bilo moguće igrati kratke pasove na ovom terenu. Kad smo to shvatili, stvari su krenule na bolje. Tri igrača koja su kasnije ušla u igru dala su nam dodatnu energiju. Promijenili su rezultat. To bi trebale činiti velike ekipe i pokazati karakter kada im stvari ne idu najbolje”, kazao je Džeko.

Dijamant je uputio i svojevrsnu kritiku Turcima, istakavši da tereni na kojima se igra moraju biti bolji.

“Tereni moraju biti bolji. Tereni na kojima se igra moraju biti bolji za dobrobit turskog nogometa”, ponetirao je Džeko koji dodao da ne voli da gubi i da tada ne izlazi iz kuće.

U duelu trojice reprezentativaca BiH u domaćem timu Varešanović je ušao u igru u 69. minuti, a kod gostiju je Džeko igrao do 80. minute te Rade Krunić do 46. minute.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,