Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Đurić: Atmosfera u timu je odlična, očekujemo pobjedu protiv Japana

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija BiH danas je iz Nagoje preselia u Osaku, gdje je obavila trening pripremajući se za finalni susret Kirin kupa protiv domaće selekcije Japana. Bh. napadač Milan Đurić, dvostruki strijelac i junak povratka u ogledu sa Danskom optimista je i očekuje pobjedu protiv Japana. 

“Odradili smo još jedan trening, spremamo se za finalnu utakmica protiv Japana. Atmosfera u reprezentaciji je odlična. Sretni smo zbog pobjede na penale protiv Danske i sada razmišljamo samo o susretu sa Japancima. Oni imaju veoma jaku reprezentaciju, što su pokazali u polufinalu protiv Bugarske, koju su ubjedljivo savladali. Sigurno je da nas čeka teška utakmica, ali očekujem našu pobjedu“, rekao je Đurić za web stranicu Nogometnog/Fudbalskog savez a BiH.

I jedan od debitanata u bh. dresu Zvonimir Kožulj zrači optimizmom i nada se osvajanju Kirin kupa.

“Stručni štab se potrudio da i nama koji nismo igrali ovaj boravak u Japanu bude zanimljiv, jer nam je pripremio intenzivne i sadržajne treninge. Sigurno je da će domaćin biti veoma motivisan, pa se može očekivati uzbudljiva utakmica. Naravno, dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat i osvojimo Kirin kup“, kazao je Kožulj.

BiH je u polufinalu Kirin kupa remizirala u ogledu sa Danskom rezultatom 2:2, nakon što je rival imao prednost od 2:0 poslije prvih 45 minuta. Nakon izvođenja penala izabranici Mehmeda Baždarevića slavili su sa 6:5. Japan je odigrao fenomenalnu utakmicu protiv Bugarske koju je savladao sa 7:2.

Finalni ogled bh. fudbalera i Japanaca na programu je u utorak u 12.30 sati po srednjoevropskom vremenu, dok će se od devet sati za treće mjesto boriti Danci i Bugari. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,