Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dudić pred nastup Veleža u Švedskoj: Nadam se da ćemo iskoristiti nedostatke u igri Elfsborga

Preuzmite sliku

Velež svoju evropsku bajku nastavlja gostovanjem Elfsborgu na stadionu Boras Arena u Geteborgu.

Jedini preostali bh. predstavnik u evropskim takmičenjima u dvomeču sa švedskim klubom nema ulogu favorita, što ne znači da u timu Feđe Dudića ne vlada optimizam, posebno nakon što je u drugom pretkolu eliminisan grčki AEK, koji je također bio apsolutni favorit. Dudić respektuje današnjeg protivnika, uz napomenu kako i oni imaju svoje mane.

“Elfsborg je zaista kvalitetna ekipa. Taktički su jako zreli, fizički odlično pripremljeni, sa timskim duhom kao najjačim adutom. Dosta vremena smo posvetili analizi njihovih utakmica. Imaju i određene nedostatke u igri i to vidim kao šansu. Nadam se da ćemo to uspjeti iskoristiti. Pristup večeras mora biti na nivou. Sa pravim pristupom smo izbacili AEK, a sa lošim smo doživjeli zaslužen poraz od Rudara iz Prijedora”, rekao je Dudić za Anadolu Agency (AA).

O Elfsborgu i kvalitetima večerašnjeg protivnika Dudić zna sve. Odličan skauting je bio ključ uspjeha i na utakmicama protiv AEK-a.

“Elfsborg ima odličan napad. Tu se izdvaja Larson, koji je vjerovatno njihov najbolji igrač. Kompaktni su, agresivni i dosta traže prostor. Posebno su opasni u tranziciji po osvojenoj lopti, uvijek spremni kazniti i najmanju grešku”, apostrofira Dudić.

Velež je u ponedjeljak odigrao neočekivano lošu utakmicu u domaćem šampionatu, te pred svojim navijačima doživio poraz od Rudara iz Prijedora. Atmosfera u timu, ipak, time nije narušena.

“Dugo smo razgovarali nakon Rudara. Nadam se da su igrači shvatili gdje su griješili i šta nije bilo dobro. Bez obzira šta u životu postigneš, uvijek se mora ostati na zemlji. Do vrha dolaziš mukotrpnim radom, a padaš vrlo brzo i lako. Tako je u životu. Iskreno vjerujem da ćemo večeras odigrati mnogo bolje nego na utakmici protiv Rudara. Zalaganje i borbenost moraju biti na nivou”, poručuje Veležov stručnjak.

Bez obzira na važnost večerašnjeg i svih ranijih mečeva koje je Velež odigrao, Premijer liga ipak ostaje prioritet broj jedan za Rođene. Dudić se nada da se težak raspored neće loše odraziti na formu igrača večeras.

“Odličan je osjećaj igrati evropske utakmice, međutim isto tako se mora igrati i prvenstvo koje je prioritet za nas. Malo je vremena bilo za odmor ovih dana. Elfsborg nije igrao u prošloj sedmici i siguran sam da će biti svježiji. Nastojat ćemo se postaviti na najbolji način, a ako budemo pravi možemo se nadati povoljnom rezultatu”, dodao je Dudić, zahvalivši prijateljima kluba iz Švedske koji su nudili pomoć u pripremi utakmice.

Upitni su nastupi Darija Fereire i Slaviše Radovića, koji su u posljednje vrijeme imali manjih problema sa povredama. Meč na Boras Areni igra se večeras sa početkom od 18:45 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,