Nedjelja, 2. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Deveta utakmica bez pobjede: Sloboda na Tušnju poražena od FK Sarajeva (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 15. Kola BH Telecom Premijer Lige, na Stadionu “Tušanj” u Tuzli fudbaleri Slobode poraženi su od ekipe FK Sarajevo rezultatom 0:2, pred oko 2.500 gledalaca.

Fudbaleri Sarajeva u punom sastavu stigli su na stadion “Tušanj” sa željom da iz Tuzle odnesu sva tri boda, sa druge strane u redovima Slobode nedostajalo je čak 6 igrača pa su crveno-crni u meč ušli sa dosta izmjenjenim sastvom u odnosu na proteklih nekoliko susreta.

  • sloboda-saarajevo
  • Iako su izabranici Mehe Kodre od samog početka susreta krenuli sa silovitim napadima ipak fudbaleri Slobode mogli su doći u vodstvo u 28. minuti utakmice kada veliku  za crveno-cne, nakon prekida, na ubačaj Pršeša, ne koristi Mitrović, stativa je spriječila loptu da završi iz leđa golmana Bandovića.

    U 34. minuti još jedna izrazita prilika Slobodu, Sarić je odlično šutirao ali je golman Sarajeva dobro intervenisao, odmah nakon pokušaja Sarića dvije izrazite prilike za FK Sarajevo ali je mladi golman Pirić odličnim intervencijama spriječio vodstvo gostiju. Na poluvrijeme se odlazi bez golova.

    U drugom poluvremenu šef stručnog štaba FK Sarajeva Meho Kodro, polaže sve karte na napad umjesto Radovca u igru je ušao mladi napadač Haris Duljević i u tim momentima Sarajevo u potpunosti preuzima incijativu. Pokušaje Berberovića i Okića osujetio je mladi golman Pirić dok je sa druge strane pokušaj Musića odbranio golman Sarajeva, Bandović.

     

  • slobodaa-sarajevo-2014
  • Početkom drugog poluvremena, zbog bakljade “Fukara” na sjevernoj tribini stadiona “Tušanj” uslijedio je i kraći prekid utakmice.

    Iako su se fudbaleri Slobode skoncentrisali na odbranu svog gola, trener Slobode osvježio je napad i umjesto Musića u igru je ubacio Jasmina Mujkića. Sa druge strane Sarajevo se orijentiše na apsolutno ofanzivnu igru kada umjesto kapitena Dupovca, Meho Kodro u igru ubacuje bivšeg prvotimca Slobode, Almira Bekića.

    U 74. Minuti utakmice iz slobodnog udarca velika prilika za goste Sarajeva kada je Miloš Stojčev odlično šutirao ali je i ovaj put golman Pirić spasio gol Slobode.

    U 77. minuti FK Sarajevo dolazi u vodstvo, nakon što je lopta na ivici šesnaesterca u ruku pogodila Mitrovića sudija dosuđuje jedanaesterac za bordo tim, siguran sa bijele tačke bio je Bojan Puzigaća.

    U 82. minuti umjesto Omara Pršeša u igru je ušao Mirnes Selamović. U 88. minuti Muhamed Omić je imao sjajnu priliku za poravnanje rezultata kada je sa samo tri metra šutirao prema golu Sarajeva ali lopta odlazi iznad prečke. Pred kraj susreta brzi kontra napad Sarajeva iskoristio je Šefko Okić te sigurnim udarcem matirao golmana Pirića za peti gol sezone i konačnu pobjedu Sarajeva rezultatom 2:0.

    FK Sarajevo je prvi dio prvenstva okončalo pobjedom i sada su samo na dva boda od jesenjeg Prvaka, ekipe Širokog Brijega. Sloboda je jesenji dio prvenstva okončala porazom sa čak devet utakmica u nizu bez pobjede. (Foto: E. Selimović / Tuzlanski.ba)

  • sloboda-sarajevo-zaglavlje3
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje