Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Darko Todorović oporavlja se brže od očekivnog: Kostobrane u kojim igra posvetio roditeljima

Preuzmite sliku

Darko Todorović, fudbaler Red Bull Salzburga i reprezentativac BiH brže od očekivanog oporavlja se od povrede ligamenata i uskoro bi trebao biti u potpunosti spreman za nove izazove na terenu.

Iako je u medijima bilo objavljeno da će Todorović biti van pogona najmanje četiri sedmice njegov oporavak ide brže od očekivanog.

“Oporavak ide odlično brže neko što sam očekivao i sretan sam zbog toga. Ljudi u klubu također su iznenađeni kako se stvari odvijaju. Podvrgnut sam terapijama i trebao bi da budem spreman u narednih pet do deset dana” – kazao je Todorović za Tuzlanski.ba

Reprezentacija BiH će 15. novembra igrati utakmicu petog kola grupe ”3“ UEFA Lige nacija ”B” protiv Austrije u Beču, Todorovića smo pitali šta očekuje od tog susreta.

“Očekujem da budemo na nivou kao u utakmici protiv Irske. Sigurno da će biti to veoma teška utakmica za nas ali ja vjerujem u ove momke i nadam se dobrom rezultatu uz podršku naših navijača koji su najavili dolazak na stadion u velikom broju” – kaže Darko Todorović koji nam je otkrio i jedan zanimljiv detalj na kraju razgovora.

Naime, svoje kostobrane koji ga čuvaju i štite od povreda posvetio je svojim roditeljima.

“Roditelji su mi najveća podrška, pogotovo moj otac koji je omogućio da budem ovdje gdje sam sad. Iako smo udaljeni prilično daleko uvijek prije svake utakmice mislim na njih jer su čitav život me štitili pa sam došao na ideju da i kostobrane koji me štite na terenu dok igram njima posvetim” kaže ovaj mladi fudbaler Red Bull Salzburga koji je u ovaj klub došao iz Slobode, a vrijednost njegovog transfera iznosila je 450.000 eura.

  • Jedan grad jedna ljubav. I u dobru i u zlu oni su uvijek tu. Zemlja je moja domovina a čovječanstvo je moja porodica, ispisano je na kostobranima reprezentativca Bosne i Hercegovine Darka Todorovića.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje