Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas se igraju tri utakmice četvrtfinala Kupa BiH: Borac u Banjoj Luci favorit protiv Sarajeva

Preuzmite sliku

Fudbaleri Borca i Sarajeva večeras od 18,45 sati u Banjoj Luci igraju prvi meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Borac je to plasmana među osam najboljih stigao pobjedama protiv Radnika iz Hadžića u 1/16 finala (1:0) i Zvijezde iz Etno sela Stanišići u osmini finala (2:0).

Sarajevo je u 1/16 finala slavilo protiv Sloge Gornji Vakuf / Uskoplje sa 4:1, dok je u osmini finala nakon penala eliminisalo tuzlansku Slobodu (5:3).

Borac je u veoma dobroj formi. Tim iz Banje Luke je u zadnjih pet mečeva ostvario tri pobjede i dva remija. Sarajevo u posljednjih pet zvaničnih utakmica ima pobjedu, remi i tri poraza. Ove sezone Borac i Sarajevo su se sastali dva puta i oba susreta su okončana rezultatom 1:1.

Borac ima niz od 21 utakmice bez poraza u svim takmičenjima.

“Znamo šta nas čeka. Derbi utakmice uvijek sa sobom nose naboj i dozu pritiska, ali mi igramo veoma dobro i želimo da nastavimo u tom ritmu. Nadam se da ćemo slaviti sa našim navijačima koje pozivam da dođu u što većem broju na stadion. Njihova podrška nam uvijek znači”, kazao je trener Borca Vinko Marinović.

“Igramo protiv lidera prvenstva i najbolje ekipe u datom momentu. Očekujemo zanimljivu utakmicu. Nema tu puno nepoznanica što se tiče same igre. Ja vjerujem u momke da će dati svoj maksimum i odigrati najbolje što mogu. Prije ili kasnije rezultat će nas nagraditi”, kazao je trener Sarajeva Simon Rožman.

Meč direktno prenosi Arena Sport.

Raspored i satnica preostalih utakmica četvrtfinala Kupa BiH koje se igraju danas:

13,00 sati: Jedinstvo BihaćZrinjski (Arena Sport)

16,00 sati: PosušjeSloga Meridian (Arena Sport)

Utakmica Široki BrijegVelež igra se 6. marta od 13,00 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,