Ponedjeljak, 1. Jula 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas prvi susreti osmine finala: Snage će odmjeriti Švicarska i Italija i Njemačka i Danska

Preuzmite sliku

Nogometne reprezentacije Švicarske i Italije danas u Berlinu u 18 sati otvaraju osminu finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj. U drugom susretu dana od 21 sat u Dortmundu je na programu susret Njemačka – Danska. 

Švicarci su se u nokaut fazu plasirali iz grupe A gdje su bili zajedno sa Njemačkom, Mađarskom i Škotskom te su na kraju pobijedili samo Mađarsku i s drugog mjesta obezbijedili plasman dalje. U duelima sa Škotskom i Njemačkom su remizirali.

Aktuelni evropski prvaci su bili u grupi B gdje su također zauzeli drugo mjesto iza Španije, a ispred Hrvatske i Albanije. Za sada imaju pobjedu protiv Albanije, poraz od Španije, a golom u 98. minuti susreta su se spasili protiv Hrvatske i plasirali u osminu finala.

U nedjelju, 30. juna sastaju se Engleska i Slovačka u 18 sati i Španija i Gruzija u 21 sat. U ponedjeljak, 1. jula snage će odmjeriti Francuska i Belgija od 18 sati te Slovenija i Portugal od 21 sat. U utorak, 2. jula susrest će se Rumunija i Nizozemska od 18 sati i Austrija i Turska od 21 sat. (Foto: UEFA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje