Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brazil u šoku: Njemačka za 29 minuta Kariokama “uvaila” petardu

Preuzmite sliku

U prvom polufinalnom susretu SP između domaćina Mundijala Brazila i nacionalne selekcije Njemačke za svega 29 minuta utakmice postignuto je čak pet golova.

Sve golove pistigao je popularni Elf, a mrežu Brazilaca načeo je sjajni Thomas Mueller u 11 minuti.

Njemački navijači nisu kako treba ni proslavili prvi pogodak, a najbolji strijelac Svjetskih prvenstava u historiji Miroslav Klose povećao je rezultat na 2:0, igrao se 23 minut utakmice.

Nakon vodstva od 2:0 na scenu stupio Tomas Kroos koji za samo dva minuta uspijeva da postigne dva gola 24 i 26 minut. Njemačka je na Belo Horizonteu vodila 4:0, rezultat za koji se niko nije mogao usuditi da prognozira pogotovo što se sve odigralo u nepunih pola sata utakmice.

Njemačka nije prestajala sa napadima i nakon četiri postignuta gola, nemoćni igrači Luiza Felipea Skolarija uspjeli su primiti i peti pogodak, a strijelac u 29 minutu bio je Khedira.

Brazilcima prijeti najteži poraz na Svjetskim prvenstvima u njihovoj historiji. Već je nakon prrvih 45 minuta igre i vodstva Njemačke od 5:0 izvijesno da će se Brazil u ovom susretu oprostiti od titule prvaka Svijeta.  Iako su igrači Brazila u ovom meču oslabljeni za Neymara koji je povrijeđen opravdanja za pet golova u mreži Cesara sigurno da nema. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,