Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

BRAAVOO! Mladi Zmajevi izborili historijski rezultat, plasman na EURO!

Preuzmite sliku

Nakon što je u prva dva kola Elitne runde kvalifikacija ostvarila dvije pobjede, kadetska selekcija Bosne i Hercegovine danas je u meču protiv Rusije pored zabilježenog poraza (2:1) izborila historijski uspjeh, plasman na Euro.

  • kadeti-euro345
  • Odlučnost, drugarstvo, jedinstvo i samopouzdanje tokom proteklog perioda krasili su mlade „Zmajiće“ pod trenerskom palicom Sakiba Malkočevića, trenera koji izričito potencira na disciplini u timu, koja je u konačnici preduslov svakog pozitivnog i velikog rezultata.

    Iako su naši ‘Zmajići’ dobro otvorili susret Rusi su ipak prvi došli u vodstvo preko Latcevicha u 12. Minuti susreta. U 25. minuti Nedim Hadžić postiže gol za poravnanje rezultata, čime je okončano prvo poluvrijem susreta.

    U nastavku izabranici Sakiba Malkočevića igraju dosta sigruno i stvaraju nekoliko prilika ispred gola Rusije. U 66. Minuti nakon jedne nespretne intervencije golmana Vasilja, loptu u gol šalje Grulev za vodstvo Rusije rezultatom 1:2.

    U drugom kvalifikacionom susretu Italija je savladala Gruziju rezultatom 0:1. Obzirom da su sve tri reprezentacije (Italija, BiH, Rusija) kvalifikacije završile sa jednakim brojem bodova (šest) gol razlika je našim mladićima kao jednoj od najboljih drugoplasiranih reprezentacija omogućila direktan plasman na Euro!

    Elitna runda kvalifikacija grupa 3

    Rezultati trećeg kola:
    Gruzija – Italija 0:1
    BiH – Rusija 1:2

    Konačna tabela:

    1.Italija 6 bodova
    2. BiH 6 bodova
    3. Rusija 6 bodova
    4. Gruzija 0 bodova

    Nastup na Europskom prvenstvu izborili su Bosna i Hercegovina i Italija.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje