Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Blijedo izdanje Zmajeva na Islandu dovoljno za minimalan poraz

Preuzmite sliku

BiH je večeras u Rejkjaviku u meču šestog kola grupe J kvalif. za EURO poražena od Islanda sa 1:0.

U prvom poluvremenu su Zmajevi za nijansu bili bolji rival. Hadžiahmetović je dva puta prijetio, oba puta je lopta otišla pored gola. Udarac Gazibegića je golman Islanda odbranio u korner.

U finišu je BiH opasno zaprijetila. Prvo je Tahirović šutirao iskosa sa vrha kaznenog prostora, lopta je izblokirana u korner. Minutu poslije velika šansa za Demirovića čiji udarac sa sedam metara u posljednji trenutak pred golom blokiraju Islanđani.

U 61. minuti Džeko glavom šutira preko gola, a tri minute poslije Andreson je bio u velikoj prilici, ali je šutira preko gola. Potom Džeko dva puta prijeti u dvije minute, prvo je nakon dodavanja Pjanića slabo zahvatio loptu, a nakon toga njegov volej hvata Runarsson.

U 84. minuti dvije sjajne šanse za BiH. Prvo je Dedić izblokiran ispred gola Islanda, a u nastavku akcije Kolašinac ubacuje, a Bilbija glavom usamljen šutira pored gola. Par minuta poslije Džekin udarac ponovo brani Runarsson.

Island je u 90. minuti dva puta zaprijetio. Prvo je Hadžikadunić sjajno blokirao, a zatim Šehić brani udarac sa distance. U 91. minuti Island dolazi do gola i pobjede. Nakon udarca lopta se odbija do Finnbogasona koji postiže pogodak.

Zmajevi nakon ovog poraza imaju šest bodova i nalaze se na četvrtom mjestu. Sedam više imaju Slovaci, a četiri više Luksemburžani.

Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,