Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. Fanaticosi prozvali bošnjačke članove Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH

Preuzmite sliku

Vjerni navijači reprezentacije BiH poslali su poruku nakon današnjeg događaja

Danas je u Banjaluci održana manifestacija “Dani fudbala Republike Srpske”, na kojoj su među brojnim zvanicama bili i bošnjački članovi Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Tim povodom su se oglasili BH. Fanaticosi, koji su oštro kritikovali događaj u Banjaluci. Njihovo saopštenje prenosimo u potpunosti.

“Čudite li se i danas zašto vam Džemidžić i zvanične stranice N/FSBIH nisu čestitali državni praznik, Dan nezavisnosti? Sigurni smo da se rijetko ko čudi, a nova dešavanja su i dokazala da se radi o karakterima labilnim kao niz domina u dječijoj igri. Kada se priča o strukturi institucija Bosne i Hercegovine jasno je da je broj tri ključ podjele odgovornosti i “hajrovanja”. Tako je i u našem savezu. Međutim, s obzirom da smo svjesni nekih struja koje rade na uništenju bh. sporta, fokus ćemo staviti na one od kojih se bar na papiru očekuje da rade za dobrobit ove države. Danas je u jednoj administrativnoj jedinici Bosne i Hercegovine održan “Dan fudbala rs-a”. Banja Luka je s radošću ugostila Faruka Hadžibegića, Adnana Džemidžića, Murisa Jabandžića, Azmira Husića, Fuada Čolpu, Midhata Sarajčića, Muhidina Raščića i Irfana Durića. Kozmopoliti su se odazvali da pokažu ljubav i ljepšu sliku bh. fudbala.

Faruk Hadžibegić u jednom neslužbenom razgovoru reče da su “BHFanaticosi izmanipulisani”. Reče i primi nagradu od onih koji nas, valjda, manipulišu. Ostali nas nisu mnogo iznenadili, oni su već dugo na povocu svog vlasnika, ali omča im je sve tjesnija. Poenta cijele priče je da su oni ono najgore iz ovog naroda. Dan nezavisnosti su mudro prešutjeli, a danas su mirno kao kipovi stajali na kojekakve himne i “patriotske note”. Sve zbog lične koristi, pa makar to bila i pohvala na dvolisnici. S vama više nikad, s vama više nigdje, sramote ove države!”, stoji u saopštenju Fanatikosa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje