Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić za Tuzlanski.ba o razlozima ostavke (VIDEO)

Preuzmite sliku

Azmir Husić od danas više nije predsjednik UO FK Sloboda, svoju pismenu ostavku predao je u ruke predsjednika Skupštine FK Sloboda Kemala Kurevića.

Husić je ne čelu kluba iz Rudarske br.2 bio nepune četiri godine. Na mjesto predsjednika došao je u vrijeme kada se sloboda takmičila u Prvoj ligi FBiH, i bila praktično pred gašenjem zbog velikih dugovanja i blokiranog bankovnog računa na kojem već ionako mjesecima nije bilo sredstava za funkcionisanje kluba.

Za kratko vrijme Husić uspijeva preporoditi Slobodu, vratiti je u BHT Premijer ligu izboriti opstanak nakon čega dovodi nekoliko odličnih fudbalera koji su predvođeni Husrefom Musemićem u prošloj sezoni borili se za titulu prvaka BiH, te izborili nastup u finalu KUP-a i pretkolu Evropa lige.

U nekoliko navrata Husić je i ranije najavljivao mogućnost odlaska ukoliko ne dođe do određenih dogovora između njega i ljudi iz Gradske uprave u kojima je vidio partnere za stvaranje Evropske Slobode.

Prema riječima Husića navodno je postignut dogovor da se ide u partnerstvo marka za marku. U prevodu na Husićevih uloženih 2.970.000 KM iz Budžeta Grada Tuzla je također trabalo izdvojiti još toliko novca za funkcionisanje kluba.

  • husic-azmir-intervju-tuzlanski-jpg
  • Međutim kako tvrdi Husić sve je ostalo samo na dogovoru i obećanju. Upravo je to i razlog zbog čega je odlučio da se povuće sa mjesta predsjednika FK Sloboda.

    Najveći teret Slobode kako je Husić i ranije govorio su Slobodina dugovanja iz prethodnog perioda. Prije svega to je višemilionski dug koji potražuje Porezna uprava Federacije BiH.

    Kap koja je prelila čašu bila je situacija koju je zatekao pred stadionom Tušanj uoči odigravanja posljednje utakmice kada je na ulazu zatekao sudsku policiju zbog naplate duga koji potražuje Rudnik Kreka.

  • husic-sloboda-slika-intervju-jpg
  • Danas je Azmir Husić posjetio igrače na treningu pozdravio se s njima te klub u nadležnost predao predsjedniku Skupštine Kemalu Kureviću pomoćniku gradonačelnika Jasmina Imamovića.

    Nakon ostavke Husića brojni navijači se putem društvenih mreža pitaju šta i kako dalje. Kakva budućnost čeka Slobodu?

    Mnogi su mišljenja da se u sve umiješala politika, a jedini pravi odgovor može dati samo vrijeme.

    Redakcija portala Tuzlanski.ba danas je sa gosp. Azmirom Husićem uradila opširan video intervju u kojem Husić objašnjava razloge svoje ostavke. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje