Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Autobusi navijača Zrinjskog na putu prema Zenici: Utakmica visokog rizika

Preuzmite sliku

Autobusi su krenuli. Navijači HŠK Zrinjskog su krenuli autobusima organizirano na finale Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će snage odmjeriti mostarski rivali. Finalni susret se igra u Zenici na stadionu Bilino polje s početkom u 18 sati.

Navijači HŠK Zrinjski organizirano autobusima i kombijima putuju trasom Mostar – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno – Vitez – Zenica, a polazak ispred stadiona bio je u 10.30 sati.

Za sve navijače HŠK Zrinjski koji u Zenicu putuju privatnim automobilima osiguran je parking na SRC Kamberovića polje koji se nalazi u blizini Bilinog polja, a koji će cijelo vrijeme biti osiguran od strane policije, kao i trasa koja vodi prema stadionu.

”HŠK Zrinjski apelira da svi navijači u Zenicu putuju iznad navedenom trasom”, pisali su ranije u saopćenju iz HŽK Zrinjski.

Inače, skupina navijača Veleža “Red Army” na finale Kupa putovat će vanrednim linijama vozom, kao što je bio slučaj i prošle godine pred finalni susret protiv Sarajeva.

Neki će navijači Veleža ići autobusima i privatnim automobilima dogovorenom rutom preko Jablanice – Konjica – Sarajeva – Zenica.

“Okupljanje na željezničkoj stanici je od 11:30 h. Planirani polazak voza je u 12h. Za sve one koji dolaze privatnim vozilima okupljanje je na željezničkoj stanici u Zenici od 15:30-16:00h gdje ćemo u zajedničkom korteu krenuti prema stadionu”, stoji u objavi grupe Red Army.

Podsjetimo, uoči utakmice na razini Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona formiran je štab čiji je osnovni zadatak planiranje i realizacija mjera na osiguravanju nogometne utakmice finala Kupa BiH. (Bljesak.info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,