Petak, 10. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Aguero: Najvažnija nam je utakmica protiv BiH

Preuzmite sliku

Sergio Aguero, nogometaš Manchester Cityja i član nogometne reprezentacije Argentine za otočke medije je kazao da će za Argentinu biti najznačajnija prva utakmica na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, prenosi novinska agencija Patria. Tu prvu utakmicu Argentina igra sa Bosnom i Hercegovinom 16. juna u okviru Grupe G.

Saigrač našeg Edina Džeke nakon osvojene titule prvaka Engleske dotakao se i nastupa njegove slekcije u Brazilu te je priznao da od svih selekcija iz grupe ipak najviše uvažava tim BiH.

Svjetsko prvenstvo je nešto posebno i Argentina ima dobru ekipu, ali niti jedna druga nije tu slučajno. Mislim da će naš plasman na SP zavisiti i od prve utakmice gdje je važno da dobro odigramo. I druge dvije utakmice u grupi su značajne, ali prva će biti najteža – kazao je Aguero.

Inače, osim Argentine i BiH u grupi G nalaze se i selekcije Irana i Nigerije. Inače, Aguero nije jedini koji očekuje mnogo od prve utakmice, jer su nedavno američki mediji izdvojili utakmice koje će se odigrati u grupnoj fazi, a koje se ne bi smjele propustiti. Jedna od njih je upravo i ova između BiH i Argentine, a Amerikanci kažu da će Argentina i BiH postići puno golova te da će se boriti za prvo mjesto u grupi.

I jedna i druga reprezentacija preferiraju napadački nogomet. Messi i Argentina dolaze u Brazil da ga osvoje, a Džeko, Pjanić, Lulić i drugi igrači, ekipa su u sjajnoj formi i dolaze proslaviti svoj prvijenac na SP. Sigurno je da će ovo biti jedan od derbija grupe – navode američki mediji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,