Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U sjajnoj atmosferi ispunjenog Mejdana košarkaši Slobode nanijeli prvi poraz Borcu

Preuzmite sliku

U velikoj dvorani Mejdana u okviru 11. kola odigran je derbi susret između Slobode i lidera na tabeli ekipe Borca.  Nakon dugo vremena, utakmica je odigrana pred ispunjenim tribinama velike dvorane. Košarkaši  Slobode nošeni sjajnom atmosferom slavili su pobjedu rezultatom 87:77.

Domaći sastav bolje otvara utakmicu, raspoloženi Davis, Albijanić, Delalić, Durmo i ostatak ekipe vode Slobodu dvocifrenog vodstva 19:9 ali Borac poenima Kondića i Baldwina smanjuje na 16:23 što je bio rezultat prve četvrtine.

Gosti na početku drugog perioda tricom dolaze na 19:23 ali Sloboda mini-serijom 5:0 ide ponovo na devet razlike. Tuzlaci uspijevaju zadržavati dvocifreno vodstvo i na odmor odlaze sa vodstvom 52:39.

Sloboda na početku  trećeg perioda u jednom trenutku ide i na +16 poena razlike (57:41) u posljednji period ipak ulaze sa vodstvom 76:62.

Želja za pobjedom pokazala se i u četvrtom periodu kada Sloboda sigurno održava prednost. Gosti niti u jednom trenutku nisu rezultatski uspjeli ugroziti prednost domaćina. Košarkaši Slobode utakmicu mirno privode kraju i nanose prvi poraz Borcu u ovoj sezoni.

U redovima Slobode Ibrahim Durmo postigao je 17 poena, Albijanić, Davis i Lelić po 16 poena. Knežević 13 i Kondić 12 kod Borca.

Prije samog početka susreta upriličena je i dodjela zahvalnica Gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću, Premijeru Tuzlanskog Kantona Kadriji Hodžiću kao i Siniši Ubiparipoviću predstavniku UNDP-a za nesebičnu pomoć i podršku  u procesu obnove Mejdana. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,