Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prilika za treću uzastopnu pobjedu: Košarkaši Slobode večeras gostuju ekipi Posušja

Preuzmite sliku

Ligaškim rasporedom odlučeno je da u trećem kolu košarkaši Slobode gostuju u Posušju gdje će ih večeras dočekati istoimena ekipa domaćina u utakmici koja će zatvoriti treću rundu takmičenja.

Tuzlaci su fantastično otvorili novu takmičarsku sezonu te su na samom startu ubilježili dvije izuzetno važne pobjede, gostujući trijumf nad Širokim na Pecari, a zatim i domaći trijumf u debitantskom nastupu pred domaćom publikom u kojem su savladali ekipu Slavije.

Ekipa Posušja na samom startu sezone ne nalazi se u baš zavidnoj poziciji s obzirom da su u prva dva kola ubilježili dva poraza. Ipak, stručni štab crveno-crnih ne pridaje važnost trenutnom omjeru nedjeljnog suparnika i smatraju da domaći tim ima itekako kvalitetan roster. Svjesni da prve dvije utakmice možda ne daju pravu sliku i da je pred njima zahtjevno gostovanje, nedjeljni susret u Posušju najavili su šef struke Dragoljub Vidačić i prvotimac Jasmin Jakupović koji, s obzirom na prikazano do sada, itekako imaju razloga za optimizam:

“Kada je roster u pitanju, male povrede i prehlade koje su nas zatekle prethodnih dana sada su prošle i očekujemo da ćemo biti kompletni u nedjelju. U tim je stigao i Strong koji će sigurno biti pojačanje za našu ekipu, ali je pitanje koliko će vremena biti potrebno da se sve stvari na terenu poslože. Posušje je u prva dva susreta, bez obzira na poraze, imalo periode kvalitetne igre. Imaju dobre pojedince, na domaćem su terenu i ako želimo nastaviti pobjednički niz treba da budemo agresivni i istrajni u svom cilju svih 40 minuta igre”, izjavio je Vidačić.

“Poslije odlično otvorene sezone sa dvije vezane pobjede u nedjelju gostujemo ekipi Posušja. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo za nedjeljnog protivnika koji nije baš najbolje otvorio sezonu, ali to su stvari koje nas pretjerano ne interesuju. Jednako kvalitetno se spremamo i za ovaj susret, a u isti ulazimo sa ciljem nastavka pozitivnog niza. Želimo ostvariti novu gostujuću pobjedu i nemamo nikakvog prostora za opuštanje. Atmosfera na treningu i u svlačionici je odlična što je dodatan razlog za optimizam i vjerujem da ćemo na terenu pokazati najbolje što možemo”, dodao je Jakupović.

Susret između Posušja i Slobode na rasporedu je u sportskoj dvorani Posušje, sa početkom od 19 sati. Sudijsku trojku na ovom susretu čine Tomislav Stapić, Mario Jurković i Ivan Tolić. Utakmicu uživo možete pratiti online putem službenog kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovini na Youtube platformi čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka meča u Posušju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,