Srijeda, 15. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posrnuli na putu do pobjede: Košarkaši Slobode poraženi od Čelika u Zenici (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 10. kola Lige 12 BiH za košarkaše OKK Sloboda poražena je u Zenici od ekipe Čelika rezultatom 83:75 (19:17,13:19,21:21, 30:18).

Sami početak susreta košarkaši Slobode su dobro otvorili i držali minimalno vodstvo koje domaći košarkaši sustižu pred kraj prve četvrtine koju okončavaju minimalnim vodstvom 19:17.

 

U drugoj četvrtini izabranici Damira Mulaomerovića igraju znatno bolje, česta izmjena igrača donijela je prevagu na terenu što je rezultiralo znatno boljom igrom u drugoj četvrtini. Raspoloženi Tanasilović, Pilavdžić, Tuljković i Sarajlić iz napada u napad uspješno su poentirali za vodstvo na kraju prvog poluvremena koje je okončano rezultatom 32:36.

U trećoj četvrtini izjednačena igra na obje strane, u redovima Slobode budi se Hasandić I pridružuje već raspoloženim Tuljkoviću, Tanasiloviću, Sarajliću. Košarkaše Čelika u igri su držali Opačak i Avdibegović. Treća četvrtina okončana je rezultatom 21:21.

U posljednjoj četvrtini košarkaši Slobode pokušali su sačuvat stečenu prednost u namjeri da sačuvaju vodstvo i ostvare prvi “break” u prvenstvu. Na terenu sve je izgledalo kao da će upravo tako i biti obzirom na vodstvo koje su Tuzlaci imali u većem dijelu susreta. Ipak, raspoloženi Opačak i društvo im to nisu dozvolili te odličnom igrom u posljednjoj dionici uspjevaju sustići zaostatak i na kraju slaviti vrijednu pobjedu rezultatom 83:75.

Trener Slobode Damir Mulaomerović u ovom meču nije mogao da računa na Enesa Latifagića i Ratka Perića.

U redovima domaćih bolji od ostalih bili su Opačak 24, Avdibegović 20 i Damjanović 13 poena. U redovima Slobode istakli su se Tuljković 22, Hasandić 16, Pilavdžić 13 I povratnik Tanasilović sa 12 skokova I 7 poena. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje