Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Otkriveno zbog čega Llull i Musa nisu dobili suspenziju

Preuzmite sliku

Real neće moći da računa na Guerschona Yabuselea koji neće igrati na narednih pet mečeva, odnosno na Gabriela Decka samo na sljedećem duelu u Areni.

Sada je otkriveno zbog čega su neki igrači dobijali kazne, a neki ne, pošto je Sport Klub došao do zvaničnog zapisnika.

Tu je tačno i obrazloženo zbog čega Sergio Llull nije dobio nikakvu kaznu i zašto je ostao nedodirljiv pred holandskim advokatom, disciplinskim sudijom Eurolige.

“Pošto je gospodin Llull napravio nesportski faul, koji je sankcionisan na terenu, njegovo ponašanje ne potpada pod odgovornost disciplinskog sudije. Da gospodin Llull nije napravio nesportski faul do tuče možda ne bi došlo, ali je činjenica da on nije učestvovao u fizičkoj agresiji tokom tuče, sudije ga nisu isključile, pa samim tim disciplinski sudija nema mogućnost da ga kazni” piše u zapisniku, a prenosi Sport Klub.

Ni Real, ni Partizan nisu imali zamjerke na zapisnik, osim što je Kraljevski klub uložio žalbu u slučaju Džanana Muse.

“I dok bi zapisnik mogao da bude doveden u pitanje, iz Reala i Partizana to nisu učinili, sa izuzetkom toga da su iz Reala navdeli da gospodin Musa nije udario igrača sa brojem sedam (Pantera, prim. aut), već da je on bio udaren. U izvještaju se također navodi da je urađena detaljna video analiza događaja i da „iako je bilo fizičkog kontakta između igrača dva tima, to ne može da se okarakteriše kao fizička agresija ili pokušaj fizičke agresije, pa samim tim nije kršenje Člana 27.1(a)”, pisao je dalje Sport Klub.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje