Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Okupljanje mladih košarkaša: Dani otvorenih vrata OKK Sloboda

Preuzmite sliku

Nakon kraće ljetnje pauze članovi takmičarskih selekcija OKK Sloboda su se vratili trenažnom procesu u punom pogonu, a sam povratak na parket sa sobom nosi i određene novitete.

Prvi je tako novi projekat u organizaciji Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda pod nazivom “Dani otvorenih vrata OKK Sloboda” čiji je cilj okupiti mlade košarkaše sa područja Tuzlanskog kantona, ali i šire regije.

Sve tri selekcije Slobode protekle sezone ostvarile su zapažene rezultate što je krunisano medaljama na finalnim turnirima državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u sve tri uzrasne kategorije. Pioniri i kadeti bili su viceprvaci Bosne i Hercegovine sa osvojenim srebrom, dok je juniorska selekcija bronzanom medaljom zaključila uspješnu sezonu 2022/23 kada je riječ o omladinskom pogonu tuzlanskog kluba. Dostignuća dječaka iz Tuzle nisu prošla nezapaženo pa je tako veliki broj njih dobio pozive na reprezentativna okupljanja omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine u svim kategorijama, a pojedini su imali i ključne uloge u svom timu kada je riječ o reprezentativnom angažmanu.

Upravo zbog toga mnogi dječaci iskazali su želju da se priključe crveno-crnom timu, što je bilo dovoljno da se u tuzlanskom hramu košarke, sportskom centru Mejdan, u periodu od 07.08. do 09.08. organizuje okupljanje mladih košarkaša željnih dokazivanja. Dani otvorenih vrata realizovat će se kroz trenažne procese u trajanju od 120 minuta, odnosno dva puta dnevno (ujutro i poslijepodne), za U14 i U16 selekcije, te jednom dnevnom u poslijepodnevnim satima za U12 selekciju i to sve prema planu i programu te uz nadzor devet trenera iz omladinskog pogona OKK Sloboda.

Prijaviti učešće možete online u inbox profila Kluba na društvenim mrežama (Facebook i Instagram) ili na klupski e-mail okksloboda@outlook.com, ali i putem telefona na broj 035/258-109.

Prijaviti se možete i na licu mjesta, odnosno po dolasku na trening selekcije odgovarajućeg uzrasta, a kompletan raspored i satnicu treninga trodnevnog okupljanja u Tuzli možete pronaći ovdje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje