Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

OKK Sloboda poražena u Trebinju u posljednjim sekundama utakmice

Preuzmite sliku

Košarkaši OKK Slobode poraženi si sinoć od ekipe Leotara rezultatom 61:60 u susretu 6. kola Lige 12 košarkaškog prvenstva BiH.

Publika u gradskoj dvorani u Trebinju pratila je izuzetno kvalitetnu utakmicu koju su pružila ova dva tima, na kraju je domaći tim u posljednjim sekundama stigao do pobjede.

  • okksloboda-bosna (2)
  • Izabranici Damira Mulaomerovića su odlično otvorili meč, te prvo poluvrijeme okončali vodstvom od 9 poena razlike 33:24.

    U drugom poluvremenu ekipa Leotara igra znatno bolje, sa sjajnom igrom u trećoj četvrtini utakmice, poenima Cvetkovića, Šakotića i Aleksića prelazi u vodstvo. Na kraju treće četvrtine domaći košarkaši ostvarili su minimalnu prednost rezultatom 43:42.

    U posljednjoj četvrtini košarkaši Leotara uspjevaju povesti sa devet poena prednosti. Ipak, sjajnom igrom u finišu utakmice, Sloboda je stigla do vodstva rezultatom 60:58,kada je ponajbolji pojedinac u redovima Trebinjaca, Dušan Cvetković samo 10 sekundi prije kraja utakmice pogodio šut za tri poena i obezbjedio pobjedu svom timu rezultatom 61:60.

    Najbolji u redovima Leotara bili su Cvetković 17,  Šakotić 13, Aleksić 10, dok su u redovima Slobode bolji od ostalih bili Tuljković 19 i Hasandić 17.

    Leotar je tako ostao prvi pratilac Sparsa sa skorom 5-1, dok je Sloboda na 50% sa skorom 3-3.

  • okk-sloboda-pan2
  • Protiv Varde HE u utorak

    OKK Sloboda i Pan pozivaju navijače da dođu u Mejdan na predstojeću utakmicu koja se igra protiv Varde, već u utorak 2.12. 2014. godine i daju podršku svom klubu i igračima, onako kako to najbolje znaju.

    Svi zainteresovani, karte za utakmice mogu osvojiti 29.11. na promocijama u poznatim tuzlanskim kafića Nana, Scala, Bunt, White i Cotta iza 19 sati, te u Konzumu-Omega od 12-15 sati i Konzumu-2. Korpus od 16-19 sati.

    A na utakmici, posjetioce očekuje odlična atmosfera i prilika da se u poluvremenu zabave uz Pan i gađanjem na koš osvoje paket Pan piva, sezonske ulaznice za utakmice Slobode, majice ili druge vrijedne nagrade. (Tuzlanski.ba)

  • pan-okk-sloboda-fb-tab-ispravna-verzija_1416487637
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,