Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Novu sezonu Prvenstva BiH ekipa Slobode otvara gostovanjem na Pecari protiv Širokog

Preuzmite sliku

Nova sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine startala je utakmicom između Borca i Mladosti, a ovog vikenda biti će odigrani i preostali susreti prvog kola u sezoni 2023/24.

Sloboda će prvi duel odraditi na gostovanju u Širokom, gdje će ih na Pecari dočekati predstavnik Bosne i Hercegovine u ABA2 ligi, ekipa Širokog.

Ekipa iz Tuzle odradila je nekoliko pripremnih utakmica u kojima su brusili formu, ali roster Slobode još uvijek nije kompletan zbog par povrijeđenih igrača, ali i mogućih pojačanja nakon prvog kola. Prvi susret u novoj sezoni najavili su šef stručnog štaba Dragoljub Vidačić i kapiten ekipe Đorđe Lelić:

”U proteklih nekoliko dana na treninzima je postalo očigledno da svi jedva čekaju da prvenstvo počne. Trenirali smo i igrali prijateljske utakmice, a sada je vrijeme za ligaške oglede u ligi gdje imamo ambicije da budemo među najboljima. Sastav tima još nije kompletan jer imamo povređenih igrača, a moguće je i da se dodatno pojačamo. O Širokom smo skupili nešto informacija i snimaka kao i neke od njihovih karaktestika koje su uočljive. Disciplina u napadu i odbrani su vidljive, zbog čega će biti potrebno da igramo sa velikom koncentracijom”, izjavio je Vidačić.

“Idemo sigurno na jedno od najtežih gostovanja u ligi. Široki već godinama dominira u ovoj ligi posebno na domaćem terenu gdje se njihovi porazi u zadnjih par godina mogu nabrojati na prste jedne ruke. Mi smo trenirali ovih šest nedelja jako naporno i želimo da urađeno pokažemo na otvaranju sezone na Pecari. Sigurno je jedno da ćemo dati sve od sebe i da se nećemo predati do samog kraja”, dodao je Lelić.

Utakmica u Širokom na rasporedu je u subotu, 07.10.2023. godine, na Pecari, a susret između Širokog i Slobode sudit će trojka Jovanić, Babić i Komar. Susret uživo možete pratiti na oficijalnom Youtube kanalu Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka utakmice.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje