Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nermin Hujdurović u dresu mađarskog Marso-Nyíregyháza postigao 39 poena (FOTO)

Preuzmite sliku

U prvom kolu košarkaškog prvenstva Mađarske pred oko 500 gledalaca u dresu ekipe Marso-Nyíregyháza sjajnu partiju pružio je bivši igrač OKK Sloboda Nermin Hujdurović.

Hujdurović je uspio da ubaci čak 39 poena za svoju ekipu koja je ubjedljivim rezultatom 100–60 (19–18, 19–20, 25–14, 37–8) savladala favorizirane goste Zalaegerszegi TE KK.

Klub za koji igram prošle godine se borio za ostanak u ligi, ove sezone cilj nam je sredina tabele. Ekipa je jako mlada, ja sam došao da nosim igru i „zabijam“ dobro ne baš 39 poena po susretu al et potrefilo se“ kazo je za Tuzlanski.ba Nermin Hujdurović.

Liga Mađarske prema riječima Hujdurovića dosta je kvalitetna, obzirom da veliki broj amerikanaca sa poznatih univerziteta nastupa u klubovima kao i nekoliko zvučnih imena iz Srbije koji su igrali NLB ligu.

Za sada sam jako zadovoljan uslovima rada ovdje, grad je poput Tuzle ima negdje oko 120.000 stanovnika, u klubu su svi maksimalno profesionalni, jedino što još uvijek vučem tu lakšu povredu“ kazao je Hujdurović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje