Nedjelja, 12. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mulaomerović: “Više nego ikad treba nam podrška navijača”

Preuzmite sliku

OKK Sloboda večeras u Mejdanu igraju derbi kola Lige 12, u kojem se sastaju sa ekipom Zrinjskog iz Mostara.

Trener Damir Mulaomerović u velikim je problemima, jer pred meč ima poteškoća u sastavu ekipe, koja je doslovno desetkovana zbog povreda.

Ovo što nam se dešavalo sa povredama dosta nas je omelo u rotaciji igrača. U Kaknju smo imali preveliki peh kada su povrede u pitanju, gdje smo morali igrati sa postavom od pet niskih igrača. Sada nam dolazi vrlo nezgodna ekipa sa trenerom koji se voli kockati. Prošle godine su nam ovdje zadavali puno problema. Predvođeni su Vedranom Princom, jednim od najboljih bekova lige, sa kojim sam i igrao jedno vrijeme pred kraj svoje karijere. Slijedi nam velika borba protiv ekipe Zrinjskog, i ako nam ikada treba podrška navijača, to je sutra u Mejdanu. Utakmica je vrlo bitna, kako bi osvojili dva boda i napravili korak naprijed – kazao je Mulaomerović za portal republika.

Predsjednik kluba Aid Berbić,  preskonferenciji pred utakmicu, istakao je kako je pobjeda imperativ, kako bi se OKK Sloboda vratila u pobjednički ritam, i pored brojnih povreda.

– Gotovo da ne znamo kako sastaviti ekipu. Ipak, moramo ići na pobjedu kako bi vratili i povjerenje navijača i svoje samopouzdanje. Nažalost, imamo gotovo jednu sedmičnu povredu, ali sreća je što uskoro nastupa i pauza u prvenstvu – kazao je Berbić.

Sloboda i Zrinjski imaju omjer od četiri pobjede i četiri poraza te dijele poziciju na tabeli od četvrtog do sedmog mjesta sa ekipama Širokog i Kaknja. Utakmica se igra u velikoj dvorani Mejdana sa početkom u 19 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,