Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Majica turskog selektora “ukrala” pobjedu Crnoj Gori

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija Crne Gore na pomalo nevjerovatan način je izgubila meč od favorizovane Turske u prvom kolu Evropskog prvenstva.

Naime, nakon što su se obje ekipe smjenjivale u vođstvu (u drugoj dionici Crna Gora je, recimo, imala +6, pa Turska povela sa 10 razlike), činilo se da će crnogorska selekcija doći do, za mnoge iznenađujuće pobjede kada je pred kraj meča vodila sa 66:61.

Međutim, nakon što su njeni rivali smanjili to na tri poena zaostatka nedugo zatim, desio se bizaran trenutak.

Kendrick Perry Ameriakanac koji nastupa za Crnu Goru, pri vodstvu svoje ekipe od 68:65 je, želeći da proigra saigrača, bacio loptu ka prvoj osobi u crvenoj majici koju je vidio lijevo od sebe.

A lijevo od njega, pokraj aut linije, u crvenoj majici stajao je – selektor Turske Ergin Ataman.

I Peri, koji je bio u prodoru, i Ataman, koji se izmakao da ga lopta ne pogodi, nasmijali su se tom trenutku (koji se desio uz 75 sekundi do kraja utakmice).

  • Uskoro ništa nije bilo za smijeh kada se radi o crnogorskoj reprezentaciji, kojoj je koš za prilazak na -1 dao Shane Larkin.

    Perry, koji je neposredno prije pomenutog kiksa vezanog za majicu Ergina Atamana doživio blokadu od Šengina, riješio je da završi i treći uzastopni napad ekipe koju predvodi, ali je, uplašen od novog blokiranog šuta, loptu u lošem luku uputio ka košu Turaka.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,