Nedjelja, 12. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaška A selekcija BiH okuplja se danas Sarajevu: Očekuju se svi osim Jusufa Nurkića

Preuzmite sliku

Naši najbolje košarkaši večeras će se okupiti u glavnom gradu naše zemlje, a svi oni koji su se našli na spisku selektora Duška Ivanovića trebali bi večeras do 19.30 sati biti u hotelu Crystal na Ilidži, piše Oslobođenje.. 

Međutim, ostaje pitanje da li će to biti pomenuti hotel ili ipak neki drugi s obzirom na nove-stare probleme koji su se pojavili pred okupljanje.
 
Sponzori čekaju

Naime, zbog nedostatka sredstava KSBiH nije unaprijed uplatio novac za smještaj u hotelu Crystal, pa ostaje pitanje da li će se naši košarkaši tu moći smjestiti.

– Naše mjesto okupljanja u prethodnih nekoliko godina je hotel Crystal. Vlasnik hotela nas je obavijestio da nećemo moći ući u hotel, ako ne uplatimo unaprijed novac za boravak reprezentativaca. Još nismo dobili nikakav novac. Naši sponzori čekaju da obavimo aktivnosti na Eurobasketu i ostalim EP mladih selekcija nakon čega će nam biti uplaćen novac, a pomoć od strane nivoa vlasti faktički ne postoji za KSBiH. Ove godine smo dosad dobili nula maraka osim od Kantona Sarajevo koji nas je podržao u određenom iznosu, kazao je direktor reprezentacije BiH Igor Stojanović u razgovoru za Anadoly Agency.

Ukoliko ne budu prikupiti potrebna sredstva ili ne uspiju privoliti menadžment hotela Crystal na dodatno strpljenje, u KSBiH će biti primorani da pronađu drugu lokaciju za okupljanje.

Na Eurobasket ide 12 igrača

Podsjetimo, selektor Duško Ivanović skratio je na 16 imena širi spisak igrača za Eurobasket u Francuskoj gdje će naš tim u septembru. Danas se očekuju Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Alex Renfroe, Nihad Đedović, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Adin Vrabac, Marko Jošilo, Nedim Buza, Mirza Teletović, Minja Milošević, Miroslav Todić, Stefan Glogovac, Elmedin Kikanović, Draško Albijanić i Andrija Stipanović. Na Eurobasket će putovati 12 igrača, a četvorica će tokom priprema otpasti sa spiska.

Od ranije je poznato da na spisku nema Jusufa Nurkića. U slučaju da mu njegovo zdravstveno stanje i ljekarski nalazi omoguće nastup za Eurobasketu, on će biti u konkurenciji za put u Francusku.

Također, još uvijek nije sigurno da li će na Eurobasketu igrati i ostale naše najveće zvijezde, Mirza Teletović i Nihad Đedović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje