Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaši BiH spremni za nastup na turniru u Makedoniji

Preuzmite sliku

Košarkaška reprezentacija BiH nalazi se u Svetom Martinu na Muri, gdje je nastavila pripreme pred kvalifikacije za EP.

Ovo je najvažniji dio priprema u kojima će naši momci nakon rada na fizičkoj spremi utemeljiti određene sisteme u igri, odnosno u taktičkom dijelu igre.

Nagraditi trud

Prethodno su naši najbolji košarkaši igrali na turniru u Celju, gdje su zauzeli treće mjesto, a na redu je turnir u Makedoniji koji će prije povratka u Tuzlu biti posljednja provjera pred kvalifikacije.

Selektor Damir Mulaomerović ističe da je prezadovoljan odnosom igrača prema treninzima.

– Prezadovoljan sam radom. Dosta dobro izgledamo, a dolaskom Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića očekujemo mnogo bolje izdanje u Makedoniji. Naš cilj je jasan i potrudit ćemo se da optimalno spremni dočekamo kvalifikacije za EP i, naravno, najboljim rezultatom nagradimo naš trud i javnost, kazao je Mulaomerović.

  • nurkic-teletovic435
  • Košarkaš Denver Nuggetsa i centar naše selekcije Jusuf Nurkić istakao je da je pred našim momcima još mnogo napornog rada.

    – Sve ide po planu. Ovdje su mladi momci željni igre i dokazivanja i imamo sve što je potrebno da uspješno okončamo kvalifikacije. No, pred nama je još rada, neiskusna smo ekipa, ali se nadam da smo Mirza i ja dodatna motivacija mladim igračima da daju svoj maksimum, ali ni on ni ja ne možemo sami, kazao je Nurkić.

    Instrukcije selektora

    – Forma igrača je na zavidnom nivou. Svi radimo podjednako dobro i u pozitivnoj atmosferi dolazimo do željenog nivoa pred kvalifikacije. Već se nazire odlična hemija u našim redovima i mislim da smo relativno dobro pokriveni na svim pozicijama. Najbitnije je da slušamo instrukcije selektora Mulaomerovića jer imamo kvalitetu koja može puno postići, kazao je kapiten Mirza Teletović. (Oslobođenje)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje