Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz Madrida stižu vijesti koje će razljutiti navijače Partizana

Preuzmite sliku

Košarkaški klub Partizan imat će podršku samo 120 navijača u majstorici Euorlige, koja se 10. maja igra u Madridu protiv Reala.

Kako je objavio klub na svojim stranicama, navijačima Partizana je namjerno i identično kao u prva dva meča četvrtfinala Eurolige dato samo 120 ulaznica, a da stvar bude gora po njih, gotovo je nemoguće da izbjegnu bilo kakve prepreke i da se skupe na tribini kako bi svom timu pružili podršku.

Naime, problem za navijače Partizana je to što iz Srbije nije moguće pristupiti kupovini karata, a tako je bilo i u prva dva meča, a neće moći kupiti kartu niti za jedan drugi sektor u Real je tu u izuzetno dobroj poziciji.

Ukoliko se utvrdi da je neki navijač Partizana kupio kartu za tribinu gdje su smješteni navijači Reala, klub mu zakonski može oduzeti pravo na gledanje utakmice, pa nema sumnje da Partizan s tim u vezi i neće imati podršku više od 150 navijača.

Mediji u Srbiji pišu da su navijači Reala već ovakav problem imali u Španiji, tačnije na mečevima protiv Barcelone u regularnom dijelu sezone.

Odlučujuća peta utakmica između Reala i Partizana na programu je 10. maja u Madridu, a igrat će se s početkom u 21 sat.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje