Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Halilović: Navijačima ne bi bilo drago da objavim sliku sa Džekom

Preuzmite sliku

Miralem Halilović ovog je ljeta pojačao redove turskog Galatasaraya nakon šest godina provedenih u francuskim klubovima poput Ornelansa, Metropolitansa i Nanterrea.

U opširnom intervjuu za Basketball Sphere košarkaški reprezentativac BiH govorio je o mnogim detaljima iz svoje odlične karijere.

Posebno je bilo zanimljivo čuti šta je imao za reći o svom nogometnom kolegi iz reprezentacije Edinu Džeki koji igra za Fenerbahče, koji je inače veliki rival Galatasaraya.

“Nismo se još uvijek čuli. On je u rivalskom klubu i vidim da stalno ‘ratuju’ navijači. Nisam prije imao utisak da je to toliki rivalitet, ali vidim sad kad sam došao da se svaki korak prati. Vjerujem da navijačima ne bi bilo drago da postavim neku sliku s njim”, iskren je bio Halilović uzimajući u obzir rivalitet ovih kolektiva.

O dolasku u redove velikana iz grada na Bosforu imao je samo riječi hvale.

“Ovo je najveći klub u mojoj karijeri za koji igram, kao i najveći transfer. Niti jedan klub do sad ni približno nije imao takvo ime, iako sam igao u klubovima koji su igrali na visokom nivou. Jedan od njih je Zagreb koji je bio u Euroligi, Metropolitans sa kojim sam igrao Eurokup, gdje smo došli do četvrtfinala. To je možda i bolje nego Galatasaray proteklih par godina, ali imenom ni blizu da se može porediti”, rekao je Halilović.

Prve košarkaške korake Halilović je napravio u Slobodi, nakon čega je uslijedila bogata košarkaška karijera.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje