Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Halilović: Najdraži dres se oblači bez ličnih razloga i benefita za karijeru

Preuzmite sliku

Kapiten košarkaške reprezentacija Bosne i Hercegovine, Miralem Halilović, oglasio se nakon završetka kvalifikacionog ciklusa, gdje su Zmajevi bili na korak do plasmana na Mundobasket, ali na kraju nisu uspjeli.

Napuknutno rebro nije spriječilo, ponosnog kapitena, da se stavi na raspolaganje selektoru Adisu Bećiragiću u mečevima protiv Crne Gore i Mađarske.

“Ponosno, prkosno, uzdignute glave i kroz, vrlo često komplikovane situacije koje su nepoznanica većini evropskih košarkaških reprezentacija, borili smo se do zadnje utakmice, do posljednjeg kola, sagorijevajući zadnje atome snage. Do posljednjeg daha. Najponosniji sam kapiten jedne generacije koja je svojim specifičnim humorom i sa osmijehom na licu pretvarala sve apsurde i propratne teškoće u “gorivo” na čiji smo pogon složno funkcionisali. Ponosan sam na konstrukciju tima koji smo stvorili i koji je postao tvrđava van dometa vanjskih ‘faktora'” napisao je Halilović.

  • U nastavku saopštenja član francuskog Nanterrea, osvrnuo se i na one koji nisu bili dobronamjerni, ali kapiten bh. košarkaša je još jednom istakao da se dres reprezentacija BiH živi.

    “Dres sa najdražim grbom se oblači bez ikakvih ličnih razloga i bez benefita za karijeru. Motivisani isključivo patriotizmom i ljubavlju prema domovini, bez ikakvih kalkulacija u svaki trening i u svaku utakmicu ulazili smo čistog srca. Veliko hvala svima koji su nas na bilo koji način podržali kroz ovaj zahtjevni ciklus. Vi ste uvijek bili motiv više. Hvala i onima čije kritike i nisu baš dobronamjerne. I zbog takvih je vrijedilo uživati u pobjedama koje su činile sretnim na stotine hiljada istinskih Bosanaca i Hercegovaca. Domovina se voli djelima i neupitnom podrškom, za razliku od vječitih nedobronamjernih kritičara, koji vjerovatno nikad i nisu bili naša istinska potpora. Onima koji su prepoznali našu borbu ionako nikad nismo ostali dužni.” zaključio je vođa košarkaših Zmajeva.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje