Srijeda, 8. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

EP: Juniorke BiH propustile priliku da izbore opstanak u A-diviziji

Preuzmite sliku

Ženska juniorska (U-18) košarkaška reprezentacija BiH počela je danas borbu za plasman od 9. do 16. mjesta za Evropskom prvenstvu koje se igra u Sarajevu. Protivnik je bila reprezentacija Bjelorusije koja u dramatičnoj završnici slavila 61:63 (14:20, 16:15, 15:8, 16:20).

Gledali smo izuzetno uzbudljivu utakmicu. Bjelorusija je konstantno vodila, sve do par minuta pred kraj trećeg perioda, kada je naša selekcija uspjela okrenuti rezultat u svoju korist, a u jednom su trenutku izabranice Slaviše Ožegovića vodile i sa četiri poena razlike.

Ipak, četvrti period bolje otvaraju Bjeloruskinje koje prave seriju 8:1 i ponovo dolaze u vodstvo. U samom finišu BiH je vodila 60:57, ali ishitrenim reakcijama i promašajima u fazi napada Bjelorusija je ponovo stigla do prednosti i na kraju zaslužene pobjede.

Ovim porazom BiH je propustila priliku da izbori opstanak u A diviziji, ali šanse za to još postoje. Naredni protivnik biće selekcija Hrvatske, koja je danas poražena od Izraela 58:56. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,