Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

KBS “Tuzla Sinbra”: Četiri takmičarke otputovale na Kipar

Preuzmite sliku

Na Kipru se od 05-07.02.2016. godine održava Evropsko prvenstvo za kadete juniore i U-21 u karateu. Na prvenstvo su otputovale kao jedine iz Tuzle i 4 takmičarke KBS „Tuzla Sinbra“.

Riječ je o takmičarkama: Dajani Crnoglavac ( U21 -55kg ), Azri Bašić (juniorke -59kg), Belmi Omerović (juniorke -53kg), i Dini Mahmud ( kadetkinje +54kg). Sa njima je otputovao i selektorica ženske juniorke reprezentacije u borbama Una Selman Žilić.

Ukupno iz BiH će nastupiti 25 takmičara u svim kategorijama. Na Evropskim prvenstvima može nastupiti samo po jedan takmičar iz kategorije. Na Kipru će se za medalje boriti 48 država. Ovom prilikom želimo istaći da kompletni troškovi putovanja padaju na teret klubova.

Velika zasluga za odlazak ovih mladih takmičarki ide apotekama IBN Sina, i poliklinici Medscan iz Tuzle koji su finanskijski podržali odlazak reprezentativki, kao i Ministru obrazovanja, nauke, kulture, i sporta Tuzlanskog kantona Zlatanu Muratoviću.

Poslije povratka takmičare kluba očekuje organizacija i nastup XVII Tk Open-a i III Memorijalnog turnira Fuad Hadžiavdić Fudo, koji se održava povodom dana Nezavisnosti BiH, kao i nastupi na Balkanskom šampionatu za seniore Istanbul 28.-29.02.2016 godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje