Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drugi po redu, Panonika MTB Kup 2015: “Memorijal Avdo Šerak”

Preuzmite sliku

Tuzlanski slani jezerski kompleks Panonika ove godine je drugi put po redu domaćin održavanja biciklističke MTB trke pod nazivom 2. Međunarodna brdsko-biciklistička utrka PANONIKA MTB KUP 2015 – Memorijal Avdo Šerak. Utrka će se održati u nedjelju 20.09.2015. godine sa početkom od 10:00 sati.

  • avdo-serak-mtb
  • Na kraju ovogodišnje sezone svi ljubitelji brdskog biciklizma moći će uživati u atraktivnoj trci, koju u predivnom ambijentu komplesa Panonika u Tuzli, organiziraju JKP ”Pannonica” d.o.o. u suradnji sa BK Jedinstvo iz Tuzle i Biciklističkim savezom BiH.

    Od ove godine Panonika Mtb Kup će biti memorijalnog karaktera i održavaće se u znak sjećanja na prerano preminulog tuzlanskog biciklistu, Avdu Šeraka, idejnog tvorca Panonika kupa.

    Avdo Šerak je bio jedan od najpoznatijih tuzlanskih biciklista, veteran MTB biciklizma, koji je svesrdno promovirao brdski MTB biciklizam u Tuzli, zbog čega je i pokrenuo organizaciju Panonika kupa u aprilu 2014.

    Mjesto održavanja MTB trke je gradski sportsko-rekreativni park Slana Banja i kompleks Panonskih jezera u samom centru Tuzle. (Tuzlanski.ba)

  • memorijal-staza
  • Projektom imamo namjeru da popularizujemo biciklistički sport u našem gradu, a naročito brdski biciklizam, te da okupimo što veći broj djece i omladine koja voze bicikl. Cilj projekta je i uticaj na zdravlje građana, te turizam i ekologiju u našem gradu. Realizacijom ovog projketa očistit če se postoječe staze na Slanoj Banji čime će se omogučiti njihovo veče i sigurnije korištenje kako za bicikliste tako i za svakodnevne šetaće.

    Pozivamo sve bicikliste, profesionalce i rekreativce, da učestvuju na ovoj memorijalnoj MTB trci, kojom na simboličan način obilježavamo i prvu godišnjicu smrti njenog prvog organizatora, Avde Šeraka. 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,