Utorak, 14. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bez pobjednika u okršaju Argentine i Brazila

Preuzmite sliku

U velikom derbiju Južne Amerike u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018 godine u Rusiji, Argentina i Brazil remizirali su 1-1 u Buenos Airesu na stadionu Monumental.

U utakmici koja se trebala igrati 24 sata ranije, ali je odgođena zbog kiše, ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu su imali šta vidjeti. Utakmica visokog ritma i adrenalina kakva je uvijek kada igraju ova dva ljuta rivala, i ovaj put je opravdala očekivanja.

Argentinci su igrali utakmicu protiv najljućeg rivala bez svoja dva najbolja igrača Messija i Aguera.

  • Argentina-Brazil
  • Bolja igra Argentinaca u prvom poluvremenu urodila je plodom, kada sjajno po strani prolazi Higuain, upošljava u petercu Lavezzija koji pogađa za veliko oduševljenje domaće publike u 34. minuti.  U drugom dijelu meča mnogo bolja igra ekipe Carlosa Dunge. Igrala se 58 minuta kada igrač brazilskog Santosa, Lucas Lima vraća stvari na početak pogodivši za 1-1.

    U nastavku utakmice dobre šanse sa obje strane, konkretnije prilike je imala Argentina, ali na kraju u burnoj atmosferi Monumentala možda i najrealniji ishod nakon 90 minuta, utakmica je završila bez pobjednika 1-1. Sudac Arias iz Paragvaja imao je težak posao u velikom derbiju, podijelivši 7 žutih kartona, te crveni karton Davida Luiza pred sami kraj utakmice, Luiz je u samo dvije minute zaradio dva žuta kartona.

    Nakon prva tri kola južnoameričke zone kvalifikacija ove dvije ekipe nisu opravdale očekivanja i uloge favorita. Argentina je u dva kola ostvarila samo 2 boda sa ovom utakmicom, dok su Brazilci osvojili 4. (Tuzlanski.ba)

    Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,