Petak, 17. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Argentina-BiH: Sušić ima jednu dilemu, Salihović ili Bičakčić

Preuzmite sliku

Popularno

Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ima još samo jednu dilemu vezanu sa sastav ekipe u utakmici prvog kola grupe „F“, koju će popularno zvani „zmajevi“ odigrati sa Argentinom u nedjelju na kultnom stadionu „Maracana“ u Rio de Janeiru, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

Naime, susret protiv jednog od favorita za prvo mjesto u grupi, ali i za titulu prvaka svijeta, prema svemu viđenom na dosadašnjim treninzima u Guaruji, BiH će igrati u formaciji 4-1-4-1, samo sa Edinom Džekom u napadu, što znači da bi Vedad Ibišević trebao ostati na klupi.

„Ukoliko Sejad Salihović ne bude sprema za utakmicu napravit ćemo jednu promjenu u sastavu kojeg smo uigravali u Guaruji. Nadam se da će moći danas trenirati na Maracani, ali i još važnije igrati sutra protiv Argentine“, istakao je selektor Sušić za Anadolu Agency.

  • 838x625xaa_picture_20140614_2557786_high-1024x764.jpg.pagespeed.ic.lGUcysmqEdzeko-u-novinama-reprezentacija7
  • Ako Salihović bude spreman prvih 11 protiv Argentine, kako sada stvari stoje, činit će na golu Asmir Begović, po bokovima desno Mensur Mujdža, lijevo Salihović, a u štoperskom tandemu Emir Spahić i Sead Kolašinac. U veznom redu ekipi koju će predvoditi Lionel Messi trebali bi se suprotstaviti Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Senad Lulić i Zvjezdan Misimović. U napadu bit će isključivo Džeko, s tim da će ulogu tzv. „polušpica“ imati Misimović. Po bokovima očekivat će se da iz kontranapada protivničku odbranu ugrožavaju Hajrović i Lulić, piše novinar Anadolu Agency sa mjesta događaja.

    Sve nedoumice oko početnog sastava trebale bi biti otklonjene danas nakon oficijelnog treninga FIFA, za BiH zakazanog u 20:30 na stadionu „Maracana“.

    Međutim, bez obzira ko će nastupiti u taboru BiH jedinstveni su da u duel sa favorizovanim protivnikom na teren neće izaći sa unaprijed podignutom bijelom zastavom. Sušić, ali i svi igrači kažu „skupo ćemo prodati kožu, disciplinovanom igrom nadamo se iznenađenju“.

  • zmajevi-bih1trening-brazil
  • Prema najavama iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) meč BiH – Argentina u nedjelju na „Maracani“ pratit će oko 5.000 navijača BiH. Pored njih, uz Sušićevu ekipu, kako tvrde brazilska sredstva informisanja, bit će 250 miliona Brazilaca, velikih rivala Argentinaca u svim životnim sferama, pogotovo u fudbalu.

    Inače, u Riju dan uoči prve utakmice BiH u historiji SP, osim bh. navijača, državna obilježja i dresove ove balkanske zemlje nose i Brazilci. Kako izvještava novinar Anadolu Agency, mediji diljem ogromne države domaćina Mundijala pomno prate pripreme „zmajeva“, između ostalog, tvrdeći:

    Osim BiH i Argentine, u grupi „F“ za prve dvije pozicije koje vode u osminu finala SP borit će se i Nigerija i Iran. (Izvor/Foto: Anadolija)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje